Onze hersenen herbedraden

Ons op Newton gebaseerde paradigma, resulterend in het creëren van vaste structuren, top-down directief bestuur, controle, voorspelbaarheid en uurwerkachtige organisaties, bereikte zijn kantelpunt en zal uiteen vallen. Het voelt als een crisis.
Het nieuwe opkomende paradigma op het westelijk halfrond omarmt het menselijke leven op het volgende niveau. Organisaties fungeren als levende complexe adaptieve organismen, gebouwd op menselijke talent en zingeving, een zinvol duurzaam doel en het bijdragen aan een betere wereld. Zeer onvoorspelbaar, voortdurend in dialoog met zijn omgeving, als een essentieel onderdeel van en opererend in een holistisch energiepatroon in constante beweging.

We vinden het geweldig onderdeel van deze spannende beweging uit te maken. Volgende generaties zullen zich afvragen waarom we in deze periode van transformatie. zoveel onzekerheden hebben ervaren Het nieuwe paradigma zal worden gezien als het natuurlijke paradigma. De bad-guys zijn misschien de huidige top-down op machtsuitoefening gebaseerde directieve leiders van nog steeds succesvolle organisaties.

We kijken ernaar uit om samen te werken met leiders die op zoek zijn naar het nieuwe paradigma. Een avontuurlijke reis, van onze kant geleid door een extreem goed passende methodologie gebaseerd op een antiek Chinees Wijsheidsstelsel, specifiek die van de Yijing, dat alle kennis in zich bergt die we recent hebben gevonden in de kwantumfysica, hersenwetenschappen, antropologie en gedragswetenschappen.
Onze realiteitsbeleving is een herseninterpretatie van passerende energieën. Gedefinieerd door de bedrading die we kregen van onze opleiding, genen en levenservaringen. Het is absoluut niet ‘De Realiteit’. We kunnen ons zeer plastisch brein opnieuw bedraden om een ‘Nieuwe Realiteit’ te ervaren die beter past bij onze menselijke bestemming. Een herbedrading die meer in lijn is met de natuur en kosmische ontwikkelingen. Een herbedrading die ons zal helpen om samen een beter leven, geluk en zelfvervulling te creëren. En dat zal ook het meest welvarende en vitale pad zijn voor onze bedrijfsorganisaties.

Politici hebben niet meer de macht om de maatschappij naar ons nieuwe paradigma te leiden. Leiders van bedrijfsorganisaties hebben de middelen om dit te doen. En daarom hebben ze ook de verantwoordelijkheid om hun grenzen en ketens te overwinnen.
Better Decision Institute beseft dat een inschatting dat 5% van onze leiders het nodige inzicht en de juiste macht zal hebben om daarnaar te handelen, waarschijnlijk een te hoog cijfer zal zijn. Maar in onze snel bewegende wereld, met inzichten als ‘kwantumleiderschap’ (Danah Zohar), zal dit cijfer in het komende decennium een versnelde groei laten zien.

Als u deze visie deelt, bent u van harte welkom om contact met mij op te nemen. Wacht er niet mee, reageer. Universele energieën, de jouwe en de mijne zijn gecorreleerd en zullen ons pad van samenwerking en co-creatie creëren.
marcel@betterdecisioninstitute.com
Let’s co-create a bright future.