cursus ‘De Verandering’

De trainingscursus is er op gericht om het wezen van de Yijing te doorgronden, zodat je zelf veel informatie uit de energetische modellen kunt halen. De behandeling van de stof wordt met name toegespitst op het gebruik in organisaties, bedrijfsleven en overheid.
Aangeboden stof wordt samen met de andere cursisten geoefend, zodat die beter beheerst wordt. Deze basiscursus biedt meer dan andere basiscursussen en staat bekend als een gebeuren dat de inzet van de deelnemers op de proef stelt; ook vanwege het hoge tempo. Bij de eerste drie dagen ligt het accent op het tot je nemen van kennis en inzicht. Telkens wordt de dag afgesloten met informatie ‘waarom de Yijing werkt’. Vele Westerse wetenschappelijke inzichten zijn ons daarbij behulpzaam.

Dag 1: Chinese kosmologie,  Dao, yin en yang, hexagrammen en trigrammen.
Dag 2: Verdieping stof dag 1 en behandeling thuiswerk opdracht.
Dag 3: Verdieping dag 1 en 2 met bedrijfshexagrammen en lijnposities.
Dag 4: Presentatie eigen case aan mede-cursisten en een panel (Marcel Dierselhuis, Paul Lem, Harmen Mesker).

Tijdens de eerste dag worden een hand-out, het boek “Chinese Leadership Wisdom’ (Mun Kin Chok), de mini-Yijing, het boek de I Tjing stap voor stap (Harmen Mesker), een naslagwerk en een notitie-boek beschikbaar gesteld.
Als cursist maakt u verder gebruik van uw eigen Yijing. Aanbevolen uitgaven zijn die van Richard Wilhelm, Jack M. Balkin, Han Boering en Gerben Hellinga.